Instruktion

Klicka på instruktionen för att se den i full storlek

onsdag 7 augusti 2019

Ingenjörens kokbok för energioberoende, Recept nummer 07

Under den senaste tiden har familjen inlett ett nytt förhållande och blivit sammanboende med en elbil, "Nissan LöfvEl", för att lära oss hur det funkar på riktigt för en ingenjörs-/mikroproducent familj av solel, så som våran i vår vardag.

I det Svenska samhället av idag, eller åtminstone i den officiella debatten, råder en grundlös miljöpanik som för den intelligenta betraktaren är löjeväckande. Men var tid har nog av sin stigmatisering för att skapa energi och drivkrafter i samhället .. 1400-1500-talets Häxprocesser, 1600-talets Tulpankrasch, och andra helt onämnbara händelser och ismer fram till "år 2000-buggen" och nu "CO2 och klimatpaniken". Obskyra intressen och deras agendor göms alltid bakom något som verkar vara ett legitimt och verkligt hot. Med det sagt, att det populistiska låtsasargumentet "för miljöns skull", inte betyder något för mig och Orustmoderaten, så finns det så många andra bättre anledningar till att som intelligent och självständigt tänkande individ på allvar överväga att vara aktiv och drivande i den samhällsomställning som är ekonomiskt nödvändig.


Efter 227 mil, två veckor, med endast 19 kilometer kvar till "tom tank" samt
tre och en halv trädekvivalenter i kalkylerad kortslutning av fotosyntesen, så förtöjer vi Henåns laddplats en sista gång, för imorgon skall "Nissan LöfvEl" söka sig en ny fosterfamilj att bo ihop med.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar