Instruktion

Klicka på instruktionen för att se den i full storlek

tisdag 11 februari 2020

Ingenjörens kokbok för energioberoende, Recept nummer 25, Akta dig för minusränta på el !

Branschtidningen Elinstallatören konstaterar att nu har "minusräntan" även nått elbranschen, något vi nog kommer att få vänja oss vid. Så hur tänker då alla de mikroproducenter som investerat 100 000-tals kronor i sina anläggningar och hoppas på att kunna sälja sin produktion för att skapa avkastning på sin investering?
Klicka på bilden för att läsa artikeln i sin helhet!
Ovädret Ciara har slagit hårt mot Sverige och gjort tusentals strömlösa. Men stormen gav också så hög vindkraftsproduktion att spotpriset på el blev negativt. För första gången i Sverige kunde elkunder få betalt för sin elanvändning.


Så när du tecknar ett avtal om att sälja din elproduktion för "Spotpris +/- ett antal ören" så hoppas vi att du i slutändan inte får betala för att sälja din el ... Därför behöver du förbereda din anläggning för att kunna ta hand om 100% av din produktion och HELT sluta förlita dig på försäljning.

Så inlägget från september 2019, "Ingenjörens kokbok för energioberoende, Recept nummer 22, Tänk strategiskt när du investerar." blir allt sannare, ju mer tiden går  ..

https://www.kwn.nu/2019/09/ingenjorens-kokbok-for-energioberoende.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar