Instruktion

Klicka på instruktionen för att se den i full storlek

onsdag 19 februari 2020

Skunk Works makes the world go round!

Grattis Anders Kjellström, för i dagens upplaga av Göteborgsposten kan vi läsa om din "BehovsBoBox" och vad man kan göra med billig "Makerspace" teknik, hur går det med sommarstugan på Gotland, är den snart färdig? Gp missar att länka till BehovsBo:s hemsida, så nu reparerar jag detta misstag.
Klicka på artikeln för att komma till Anders webbsida!

















Tidigare i veckan kunde vi läsa om hur elpriset i Sverige för första gången varit negativt, just det "Du får betalt för varje köpt kWh". Undrar om Anders BehovsBo system fångat upp denna möjlighet och fyllt villan med gratis energi?

Klicka på bilden för att läsa i full storlek











"Anders har sedan början på 2000-talet sänkt förbrukningen i sitt 200 kvm hus från cirka 35 000 kWh till" .. något oklart, men antaget att vi antar elpriset 1 kr/kWh, cirka 15 000 kWh, en imponerande insats, men vi här på KraftWerk Nordhamnen ställer oss följande frågor:

1) Då en mycket stor del av energiförbrukningen i en modern fastighet är varmt tappvatten och Ni i BehovsBo huset i Mölndal bara är två vuxna äldre personer så borde Er energiförbrukning drastiskt avvika från en barnfamiljs .. med 1 - 4 barn .. Har Ni någon uppfattning om hur utfallet av BehovsBo ser ut för en barnfamilj?

2) Om man, liksom vi här går från en årlig elförbrukning på ca 6 500 kWh till en minus förbrukning på -3 803 kWh, ja ett riktigt plusenergihus, samtidigt som man i eliminerar behovet av vedeldning under perioden mars - oktober samt reducerar behovet av fastbränsle under november - februari med cirka 70% och det utan den egna energistyrning som är under utveckling, är det ett smart boende?

Klicka på bilden för att läsa i full storlek

















Bra jobbat Anders Kjellström, men tyvärr blir du nog inte Effektminister 😇😉

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar